Princové jsou na draka

Vít Prýmek

Jako dítě hereckých rodičů a člověk, který strávil v divadle celý profesní život, může říci, že zná snad všechny nuance a problémy, které divadelní snažení přináší. V divadle vystřídal mnoho profesí a pozic (jevištní technik, jevištní mistr, zvukař, lektor dramaturgie, herec, vedoucí divadla, tajemník divadla, vedoucí provozu, náměstek ředitele, statutární zástupce ředitele…).

Od roku 1994 vedl herecká studia Divadla F. X. Šaldy v Liberci a Horáckého divadla v Jihlavě, s kterými nastudoval řadu inscenací (Romeo a Julie, Much ado about nothing, Jak je důležité míti Filipa…), včetně pohádek pro děti (Zkoušky čerta Belínka, Pohádka z klobouku…).  

V letech 2003 až 2009 se věnoval divadelnímu managementu a systému řízení kulturních institucí obecně. Vystudoval filozofii na Masarykově univerzitě v Brně, kde v roce 2008 absolvoval prací o filozofické a umělecké intuici.

V roce 2010 se vrátil k režijní práci a nastudoval s činoherním souborem Divadla F. X. Šaldy několik pohádek.

Pro Divadlo pohádek nastudoval představení Princové jsou na draka (2015), Krkonošské pohádky (2015), Český Honza (2016) a Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka (2017).

Tvrdí: „V divadelním představení je třeba hledat něco hlubšího, než jen zábavu pro danou chvíli. Musíme nejen interpretovat příběh, ale také oslovit divákovu fantazii, vzbudit otázky, dotknout se tajemství.“


TOPlist TOPlist